Urządzenie do przyrządzania deserów Jolta
Smaczne gotowanie

Mrożone słodkości z urządzenia do przyrządzania deserów Jolta


W czasach konserwantów, sztucznych barwników i słodzików coraz bardziej zwracamy uwagę na to, co jemy i podajemy naszym dzieciom. Dzieciaki uwielbiają słodycze, ale dorośli również nie pogardzą dobrym deserem. Co zrobić, żeby słodkie smakołyki były jednocześnie pyszne, zdrowe i niskokaloryczne? Wystarczy przygotować je samemu przy użyciu urządzenia do przyrządzania deserów Jolta.

To kolorowe cudo nie tylko fajnie wygląda, ale przede wszystkim tworzy niesamowite domowe lody, sorbety, desery i musy. Do naszego deseru możemy wrzucić wszystko, co nam się tylko zamarzy. Owoce, kostki lodu, świeżą bazylię czy mrożoną śmietanę. Urządzenie do przyrządzania deserów Jolta doskonale radzi sobie z rozdrabnianiem, dlatego z łatwością zmierzy się nawet z fistaszkami. Kto by nie chciał spróbować domowych lodów orzechowych?

Wszystko pięknie, a co z obsługą? Mam dobre wieści dla miłośników testowania urządzeń metodą prób i błędów (po co komu instrukcja?!). Jolta jest na tyle intuicyjna, że nawet dziecko sobie z nią poradzi. Dodatkowym atutem jest wałek znajdujący się wewnątrz urządzenia, który kręci się na tyle powoli, że wrzucone do niego owoce nie tracą witamin i wartości odżywczych. A po przygotowaniu deseru marzeń wystarczy jednym ruchem rozkręcić urządzenie i umyć je pod bieżącą wodą.

Na co dzień związana ze słowem pisanym, miłośniczka dobrej kuchni i literatury podróżniczej.