Przetwory
Smaczne gotowanie

Udane przetwory z garnkiem elektrycznym Rodri


Koniec lata to doskonały czas na przygotowywanie przetworów, a przynajmniej tak mówi moja mama, babcia i pozostała damska część rodziny. Trudno się z nimi nie zgodzić, szczególnie jeśli mamy dużą ilość owoców oraz czasu. Chociaż z tym czasem to tak nie do końca… Wystarczy jedno praktyczne urządzenie, które pozwoli nam zaoszczędzić cenne minuty w kuchni i sprawi, że konfitury i marmolady wyjdą znakomicie. Garnek elektryczny Rodri umożliwia gotowanie lub podgrzewanie przetworów bez konieczności ciągłego nadzoru. Wystarczy jedynie ustawić odpowiednią temperaturę i włączyć timer. Po określonym czasie urządzenie samo się wyłączy, dzięki czemu nie musimy czatować cały dzień w kuchni. Jednocześnie zmieści się w nim aż 14 litrowych słoików, co cieszy mnie jeszcze bardziej. Lepiej zrobić przetwory raz, a porządnie, niż bawić się w gospodynię godzinami. Proste i wygodne – czego chcieć więcej?

Garnek elektryczny Rodri posiada jeszcze jedno wygodne rozwiązanie, a mianowicie kranik. Przy jego pomocy w łatwy sposób nalejemy do szklanki kompot. No i najważniejsze! Garnek jest elektryczny, a więc nie zajmie nam miejsca na kuchence. Można podłączyć go właściwie wszędzie, gdzie jest gniazdko, a więc również na działce czy w piwnicy.

Na co dzień związana ze słowem pisanym, miłośniczka dobrej kuchni i literatury podróżniczej.